Dobra atmosfera u svlačionici
0

Đedović: Vjerujem da nećemo biti epizodisti na EP

Piše: Edin Isanović
Nihad Đedović lijevo (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Nihad Đedović lijevo (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine u košarci Nihad Đedović smatra kako naša selekcija neće igrati epizodnu ulogu na Evropskom prvenstvu u košarci ove godine.

Kao što je poznato izabranici Sabita Hadžića učestvovat će na kontinentalnoj košarkaškoj smotri koja se održava u Litvaniji od 31. augusta do 18. septembra.

Iz tog razloga najbolji bh. košarkaši nalaze se na pripremama još od 20. jula. Treninzi našeg državnog tima održavaju se na Ilidži, a sinoć ih je posjetio i proslavljeni trener Bogdan Tanjević, koji im je dao podršku.

Jedan od najboljih igrača nacionalne vrste, bez ikakve sumnje je Nihad Đedović.

On za Sarajevo-x.com ističe da sve ide po planu.

"Većinom detalja sam zadovoljan. Odradili smo dva ciklusa priprema po tri dana. Sada je aktuelan treći ciklus. Radimo na taktici i fizičkoj spremi. Daleko od toga da smo uigrani, čeka nas još mnogo posla, ali mislim da je bar do sada urađeno mnogo. Atmosfera koja vlada u i oko reprezentacije je odlična", rekao je Đedović.

Đedović naglašava da će u petak putovati u Sloveniju kako bi učestvovali na turniru. O novim imenima u državnom timu kaže:

"Adnan Hodžić i Diego Kapelan naporno rade, trude se i u budućnosti mogu biti od velike koristi za bh. selekciju. Međutim, ono što donekle predstavlja problem jeste što se još nisu adaptirali na evropsku košarku, a i konkurencija na pozicijama koje oni igraju je izuzetno kvalitetna."

O predstojećem Evropskom prvenstvu košarkaš italijanske Lottomatice napominje:

"Ja sam uvijek optimista. Svjesni smo da će cijela država gledati naše utakmice, posebno što igramo s reprezentacijma iz okruženja. Ako budemo maksimalno koncentrisani i budemo igrali do krajnjih granica svojim mogućnosti možemo napraviti iznenađenje. Ja vjerujem da nećemo imati epizodnu ulogu."

Nihad Đedović je na kraju istakao kako mu je odlično i Rimu, te da će u glavnom gradu Itallije provesti još jednu sezonu.