Otvaranje ljetnog košarkaškog kampa
22

VIDEO / Edin Džeko pogodio trojku preko Mirze Teletovića

Klix.ba
Nogometni reprezentativac i napadač Manchester Cityja Edin Džeko je na otvaranju ljetnog košarkaškog kampa Realwyaja pokazao i košarkaške vještine. Edin je preko budućeg NBA igrača Mirze Teletovića uspio pogoditi i trojku.

Organizator ljetnog košarkaškog kampa Nedim Đelmić na jednom mjestu uspio je spojiti možda i dvojicu najpoznatijih bh. sportista Edina Džeku i Mirzu Teletovića, koji su zajedno otvorili kamp na Bjelašnici, piše edindzeko.ba.

Edin i Mirza strpljivo su pozirali da okupljenim dječacima, podijelivši na desetine autograma, a onda je organizovana prava mala poslastica za sve prisutne - basket tri na tri.

U jednoj ekipi zaigrali su Samir Avdić, Muhamed Konjić i Mirza Teletović, dok su drugu ekipu činili Nedim Đelmić, Dino Konaković i Edin Džeko, koji je u jednom trenutku pokazao kako je, osim što je sjajan nogometaš, također i vrstan košarkaš, s obzirom na to da je u jednoj akciji postigao poene iza linije 6.75 i to preko budućeg NBA igrača Teletovića.

Ipak, na kraju je slavila Mirzina ekipa, ali ne zahvaljujući, recimo Konjiću, koji je jako ozbiljno shvatio basket, te je striktno čuvao našeg dijamanta, koji je uprkos tome postigao 9 poena, od 17 koliko je postigla njegova ekipa.

Naravno, kod pobjednika, najefikasniji je bio Teletović, koji je na poklon od Edina Džeke dobio dres Manchester Citya, sa 12 postignutih poena, dok je Avdić dodao osam, a Konjić tek jedan i to onaj posljednji.

Nakon ovog susreta pao je i dogovor za odigravanje košarkaškog meča između fudbalera koji su ranije nosili dres bh. reprezentacije, te trenutno aktivnih reprezentativaca BiH, piše edindzeko.ba.