Košarka
687

Edin Džeko čestitao košarkašima: Naježio sam se

Piše: J. H.
Edin Džeko i Mirza Teletović
Edin Džeko i Mirza Teletović
Nakon veličanstvene pobjede BiH nad Makedonijom u četvrtom kolu Eruobasketa u Sloveniji, Aci Petroviću i igračima stižu čestitke sa svih strana.

Među prvima je čestitao nogometni reprezetativac BiH i napadač Manchester Cityja Edin Džeko. Popularni Dijamant oglasio se preko Twittera.

"Čestitke košarkašima na fantastičnoj pobjedi nad Mekedonijom... Bravo majstori. Naježio sam se... Sretno sutra, još jednom stisnite zube...", napisao je Džeko na ovoj društvenoj mreži.

Podsjetimo, košarkaški Zmajevi savladali su Makedonce u četvrtoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva koje se održava u Sloveniji rezultatom 62:54.

Nakon dva uvodna poraza protiv Latvije i Srbije, izabranici Ace Petrovića jučer su savladali Crnu Goru da bi danas u vrhunskoj utakmici izborili šansu za drugi krug takmičenja. O tome će odlučivati u sutrašnjoj utakmici protiv Litvanije.

Mirza Teletović i Nihad Đedović bili su nezaustavljivi danas. Kapiten je postigao 22 poena dok je Đedović ubacio 20. Obojica su imali po sedam skokova. Najbolji u ovom segmentu igre bio je Zack Wright koji je utakmicu morao napustiti zbog pet ličnih grešaka. On je imao nevjerovatnih 12 skokova.