Košarka
4

Edin Avdić komentariše nastupe bh. reprezentacije na Eurobasketu

Piše: J. H.
Edin Avdić
Edin Avdić
Edin Avdić, vjerovatno najbolji komentator na Balkanu kada je u pitanju košarka, bit će u Sloveniji na Eurobasketu, odakle će u direktnom prijenosu za Federalnu televiziju pratiti nastupe reprezentacije BiH, saznaje portal Klix.ba.

Avdić, koji je angažovan kao komentator na televiziji Arena Sport, u Sloveniji će boraviti mjesec dana i pratiti utakmice izabranika Ace Petrovića. Ovaj 35-godišnji Sarajlija prošao je sve selekcije KK Bosna, ali je na kraju ipak odustao od aktivnog bavljenja košarkom te se uputio u novinarske vode.

Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu je završio žurnalistiku te radio na državnoj bh. televiziji. Ipak, veliku popularnost među ljubiteljima košarke stekao je zahvaljujući prijenosima NBA utakmica na televiziji OBN.

Naša reprezentacija trenutno se nalazi na pripremama u Kranjskoj Gori, gdje će odigrati i prve prijateljske utakmice. Prvi protivnici će biti Slovenija, Gruzija i Rusija.

Nakon povratka u Sarajevo, košarkaški Zmajevi idu u Njemačku, gdje će učestvovati na turniru sa Grčkom, Makedonijom i domaćom reprezentacijom.

U okviru priprema izabranici Ace Petrovića otputovat će i u Grčku, kako bi učestvovali na turniru zajedno sa Litvanijom, Italijom i Grčkom.

Poslije ovog turnira, planiran je povratak u Sarajevo, odakle će Zmajevi poletjeti prema Sloveniji u kojoj će prvu utakmicu u okviru Eurobasketa igrati protiv Latvije u dvorani Podmezakla u Jesenicama, kad očekujemo i prvi Avdićev komentar nastupa naše selekcije.