|

Eddy Curry novi član ekipe s Floride

Eddy Curry novi član ekipe s Floride
0
T
Totalsport
11.12.2011. u 08:48
0
komentara
0

dijeljenja
Eddy Curry novi član ekipe s Floride Eddy Curry
Čini se da Miami Heat rješava kadrovsku križaljku, barem što se pozicija ispod koša tiče. Nakon ponovnog potpisivanja s Juwanom Howardom, Miami je doveo i Eddyja Curryja, bivšeg igrača New York Knicksa.
Kao što je to bio slučaj kod potpisivanja ugovora s Howardom i Shaneom Battierom, Miami ni u ovom slučaju nije otkrio detalje potpisanog dogovora. Curry je stigao u NBA ligu kao četvrti pick prve runde drafta 2001. godine, a ekipa koja ga je izabrala bila je Chicago Bulls.

Curry je ostao upamćen po uglavnom lošim i tužnim događajima u dosadašnjoj karijeri. Najprije je 2009. godine optužen od strane vlastitog vozača Davida Kuchinskog za seksualno zlostavljenje, a kasnije su mu iste godine ubijeni bivša djevojka i kćerka. Osim toga, Curry je bio optužen za neplaćanje poreza koji je u konačnici iznosio oko četiri miliona dolara.

Amerikanac je kao košarkaš poznat po svojoj prekomjernoj težini, ali prema pisanju InsideHoopsa Curry je izgubio 30-ak kilograma i navodno je trenutno u odličnoj formi. Prvih nekoliko sedmica dat će odgovor na pitanje je li Miami pogriješio dovođenjem igrača problematične naravi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.