Miami Heat povukao rizičan potez
0

Eddy Curry novi član ekipe s Floride

Totalsport
Eddy Curry
Eddy Curry
Čini se da Miami Heat rješava kadrovsku križaljku, barem što se pozicija ispod koša tiče. Nakon ponovnog potpisivanja s Juwanom Howardom, Miami je doveo i Eddyja Curryja, bivšeg igrača New York Knicksa.

Kao što je to bio slučaj kod potpisivanja ugovora s Howardom i Shaneom Battierom, Miami ni u ovom slučaju nije otkrio detalje potpisanog dogovora. Curry je stigao u NBA ligu kao četvrti pick prve runde drafta 2001. godine, a ekipa koja ga je izabrala bila je Chicago Bulls.

Curry je ostao upamćen po uglavnom lošim i tužnim događajima u dosadašnjoj karijeri. Najprije je 2009. godine optužen od strane vlastitog vozača Davida Kuchinskog za seksualno zlostavljenje, a kasnije su mu iste godine ubijeni bivša djevojka i kćerka. Osim toga, Curry je bio optužen za neplaćanje poreza koji je u konačnici iznosio oko četiri miliona dolara.

Amerikanac je kao košarkaš poznat po svojoj prekomjernoj težini, ali prema pisanju InsideHoopsa Curry je izgubio 30-ak kilograma i navodno je trenutno u odličnoj formi. Prvih nekoliko sedmica dat će odgovor na pitanje je li Miami pogriješio dovođenjem igrača problematične naravi.