Selektor U18 BiH
14

Džidić: Sa Latvijom i Slovačkom ćemo se "potući" za plasman dalje

Piše: E. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Danas je u hotelu Holiday održana konferencija za medije juniorske košarkaške reprezentacije kojoj su prisustvovali selektor Boris Džidić i igrač Emir Čerkezović.

Nakon što je potpisan ugovor sa Telemachom, koji je postao generalni sponzor U18 reprezentacije BiH, Džidić je rekao:

"Hvala ljudima iz Telemacha jer će nam mnogo značiti podrška njihove kompanije da odradimo kvalitetne pripreme u ovih mjesec dana. Nadam se da ćemo dostojno predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu. Čast mi je što sam dobio priliku voditi juniorsku reprezentaciju BiH. U prvoj fazi priprema ćemo trenirati u Sarajevu, a prve utakmice su na rasporedu u Sloveniji 6. i 7. jula gdje ćemo igrati sa domaćom reprezentacijom.

Nakon toga u Mostaru igramo sa Crnom Gorom, a potom slijedi turnir u Crnoj Gori, te još dvije prijateljske utakmice. Nadam se da ćemo izbjeći povrede i spremni otići u Slovačku", rekao je Džidić.

U reprezentaciji nema Džanana Muse i Njegoša Sikiraša koji će trenirati sa seniorskom reprezentacijom BiH.

"Trebamo biti ponosni na Musu i Sikiraša i naravno da će nam nedostajati. Što se tiče ostalih igrača, Mutić, Kočić i Janković su javili da su povrijeđeni, a Čampara ima objektivnih privatnih problema pa nije sa nama", kaže Džidić.

O grupi na EP Džidić kaže:

"Francuska je jedan od favorita prvenstva, prošle godine su nas dobili iako smo imali bolji igrački kadar nego sada. Sa Latvijom i Slovačkom ćemo se 'potući' za plasman dalje", rekao je Džidić, a potom se novinarima obratio i Emir Čerkezović.

"Uigravamo se, a u Sloveniji gdje ćemo moći pokazati koliko vrijedimo. BiH ima mnogo talenta i mislim da će se pokazati u najboljem svjetlu. Dat ćemo sve od sebe da predstavimo ovu zemlju i sve ljude koji nas podržavaju i nadam se što boljem plasmanu", rekao je Čerkezović.