Potvrđeno za Klix.ba
708

Džanan Musa se ipak vraća u Evropu!

N. K.
Musa se  predomislio (Foto: Instagram)
Musa se predomislio (Foto: Instagram)
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa (21) ipak neće ostati u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je prvobitno trebao pokušati učiniti sve da se zadrži u NBA ligi, već se vraća u Evropu, potvrđeno je za portal Klix.ba iz tima bh. asa.

Naime, Musa i agencija koja ga zastupa odlučili su kako je puno bolje igrati u Evropi nego u NBA G razvojnoj ligi. Bilo je i ponuda iz NBA lige, ali bez garancije pa Džanan nije želio ići u tom smjeru.

Na kraju je pala odluka da se vrati u Evropu i shodno situaciji u narednom periodu donosit će se odluka šta i kako dalje. Inicijalni plan je, kako saznaje portal Klix.ba, da Musa igra u Euroligi.

Inače, Džanan je 20. decembra prošle godine ostao bez angažmana nakon što su ga Detroit Pistonsi otpustili.

Vlasnik agencije Beobasket koja zastupa našeg košarkaša Miško Ražnatović sredinom prošle sedmice nam je bio pojasnio kakvi su bili Musini planovi.

"Apsolutno smatram da je Džanan NBA igrač i samo sticajem okolnosti i potpuno atipičnom sezonom, te prijelaznim rokom je došao u situaciju da nema klub. Naš glavni cilj je NBA, tako da će za sada Džanan ostati u Americi i boriti se da dobije NBA ugovor", izjavio je Ražnatović tada za Klix.ba.

Podsjetimo, Musa je u NBA ligu došao 2018. godine kada je zaigrao za Brooklyn Netse. U dvije sezone nastupio je ukupno 49 puta uz prosjeke od 4,3 poena, 1,9 skok i 0,9 asistencija.

Musa je stigao u Detroit u razmjeni igrača sa Brooklynom, no nije se uspio nametnuti treneru Dwaneu Caseyu i od tada je slobodan igrač.