ACB liga
107

Džanan Musa fantastičnom partijom donio Realu pobjedu na gostovanju Manresi

D. P.
Musa je odigrao sjajan meč (Foto: Real Madrid Basket)
Musa je odigrao sjajan meč (Foto: Real Madrid Basket)
Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa upisao je sjajnu partiju u pobjedi svog Real Madrida nad Manresom na gostovanju rezultatom 94:88.

Musa je i na startu nove sezone počeo s odličnim igrama, kao što je stao na kraju prošle. Odigrao je vrlo važnu ulogu u osvajanju Superkupa Španije, a sada je zablistao i u drugom kolu španske ACB lige.

Reprezentativac BiH je za nešto više od 20 minuta na parketu postigao 23 poena uz četiri asistencije i sedam skokova te tako bio najefikasniji u svom timu.

Real se mnogo mučio danas. Domaća Manresa je bolje otvorila duel i imala vodstvo na kraju četvrtine, ali i u sve do same završnice prvog poluvremena. Tada se Real "probudio" i najviše zahvaljujući Musi došao do prednosti na odmoru od jednog poena razlike (42:43).

Musa je vodio Real u trećoj dionici, a svojim trojkama donio je maksimalnu prednost od 11 poena u korist svog tima (58:69).

Ipak, Manresa se brzo vratila pa smo ušli u uzbudljivu završnicu susreta. Tu se bolje snalazi Real koji ipak odnosi pobjedu iz Manrese.

Nakon najefikasnijeg Muse, raspoložen je bio i Facundo Campazzo s 15 poena, dok je 13 u pobjedničkom timu dodao i Sergio Llull. U Manresi je najefikasniji bio Brancou Badio sa 16 poena.

Tabela:

Standings provided by Sofascore