Nestvaran debi
106

Dwight Howard je davno završio s ozbiljnom košarkom: Otišao je na Tajvan i igra poput mješavine LeBrona i Shaqa

E. B.
Dwight Howard
Dwight Howard
Najbolji košarkaški dani Dwighta Howarda su davno iza njega, te je odlučio sreću potražitiu dalekom Tajvanu.

Howard (36), koji će po mišljenju stručnjaka ući u Kuću slavnih nakon što završi karijeru, već tri sezone je igrao očajno, te nije mogao prebacivati proječno ni sedam poena što je čak tri puta lošije od njegovih najboljih dana.

Nakon što je prošlu sezonu u dresu Los Angeles Lakersa završio s mizernih 6,2 poena po utakmici, niko ga nije želio angažovati za ovu sezonu, te je on nedavno odlučio otići na Tajvan i potpisao ugovor sa Taoyuan Leopardsima vrijedan milion dolara.

Iako je jasno da je on davno završio s ozbiljnom košarkom, za tajvansku ligu je i dalje predobar, što je pokazao na debiju.

Howard je imao jedan od najboljih debitantskih nastupa u nekoj ligi u historiji.

U prvom susretu u dresu Leopardsa Howard je ostvario nestvarne brojke - 38 poena, 25 skokova, 9 asistencija i 4 blokade u trijumfu 120:115 nad New Taipeijem i pokazao da će biti glavna zvijezda tajvanske lige.

Očito, igrač koji ne može igrati ni u jednoj NBA ekipi je u tajvanskoj ligi mješavina LeBrona Jamesa i Shaquillea O'Neala, a nema sumnje kako ćemo i u nastavku sezone viđati slične Howardove partije.