Košarka
0

Dwayne Wade slomio nos Kobeu Bryantu

Totalsport
Foto: NBA
Foto: NBA
Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant, u nedjeljnoj utakmici, 62. po redu, NBA All-Star vikenda "slomio" je rekord gospodina "Zraka" Michaela Jordana po broju postignutih poena (271), ali je to "platio" slomljenim nosom.

Klub iz Los Angelesa je nakon više od tri sata objavio ovu vijest na svojoj službenoj stranici, te je dodao da će njihov najbolji strijelac u ponedjeljak posjetiti doktora.

Košarkaši Zapadne konferencije vodili su 96-84 u trenutku kada je Dwayne Wade, u pokušaju da mu blokira šut, opalio Bryanta po nosu nakon čega mu je počela teći krv. Bryant se vratio na klupu gdje mu je zaustavljeno krvarenje, ali se vrlo brzo vratio na parket i zabio dva slobodna bacanja.

"Nakon tog prekršaja utakmica se zaista zaoštrila",rekao je razigravač Istoka Rajon Rondo.

Bryant je navodno nakon tog udarca imao jake glavobolje, ali je unatoč tome je pružio odličnu partiju te u posljednjim sekundama utakmice natjerao LeBrona Jamesa da pokuša asistirati, a ne sam donijeti pobjedu ili produžetak za Istok.

"Neće nikome pokazati da ga išta boli ili da mu nešto smeta. On je borac kao niko drugi. Dat će sve od sebe bez da pisne da ga nešto boli",rekao je trener Istoka Scott Brooks.

NBA