Košarka
9

Dva poena za Teletovića u pobjedi Netsa, Nurkić nije igrao za Nuggetse

Piše: D. B.
Brooklyn Netsi su u sinoćnjoj utakmici savladali New York Knickse rezultatom 98:93. Bh. reprezentativac Mirza Teletović je za Netse postigao dva poena. Denver Nuggetsi su poraženi od Portland Trail Blazersa rezultatom 103:105, a bh. reprezentativac Jusuf Nurkić nije nastupio za Nuggetse.

U prvoj četvrtini su Netsi postigli 27 poena, devet više od Knicksa. U drugoj četvrtini su Knicksi bili bolji za pet poena, ali je na poluvremenu bilo 49:45 za Netse.

Treća četvrtina je ponovo pripala Netsima koji su ubacili 28 poena, a Knicksi 19, bilo je 77:64. Posljednju četvrtinu su dobili Knicksi, ubacili su 29, a Netsi 21 poen. Ipak, to nije bilo dovoljno, pa su Netsi na kraju slavili rezultatom 98:93.

Bh. reprezentativac Mirza Teletović odigrao je nešto više od 11 minuta za Netse, upisao je dva poena, jednu asistenciju te po jedan ofanzivni i defanzivni skok.

Najefikasniji u redovima Netsa bili su Brook Lopez sa 23 i Joe Johnson sa 22 poena, dok su kod Knicksa najbolji bili Carmelo Anthony sa 20 i Jose Calderon sa 19 poena.

Denver Nuggetsi su izgubili od Portland Trail Blazersa rezultatom 103:105. Jusuf Nurkić nije igrao za Nuggetse. Blazerse je do pobjede predvodio Lamarcus Aldridge sa 39 poena, dok je kod Nuggetsa najbolji bio Ty Lawson sa 24 poena.