Napušta Partizan
0

Duško Vujošević potpisao za CSKA

Totalsport
Ono što se zadnjih dana najavljivalo po srpskim i ruskim medijima, u petak je dobilo i službenu potvrdu, i to na službenoj internet-stranici košarkaškog kluba CSKA Moskve.

Trogodišnji ugovor s ruskim prvakom CSKA-om i sastavom koji je u zadnjih pet godina dva puta bio prvak Europe, te dva puta europski viceprvak, potpisao je 51-godišnji trener Duško Vujošević, dosadašnji uspješni trener beogradskog Partizana.

"Moj dolazak u Moskvu je definitivo korak napred u karijeri, ali isto tako vjerujem da će i ono što donosim tamo koristiti klubu. Rusija ima ogroman potencijal, u svemu, pa tako i u košarci. Volio bih lansirati i mlade ruske košarkaške prema zvijezdama", rekao je dosadašnji trener Partizana.

Iako su prošlog ljeta ostali bez mnogih zvijezda, Partizan je na čelu s Vujoševićem osvojio srpsko prvenstvo, bili su i osvajači NLB lige, a u Europi su, u žestokoj konkurenciji daleko moćnijih klubova, igrali Final Four i malo im je nedostajalo da igraju čak i finale protiv Barcelone.

U dugoj trenerskoj karijeri Vujošević je kratko radio u inozemstvu. Trenirao je špansku Granadu jednu sezonu, krajem osamdesetih, dok je tokom devedesetih godina bio u tri talijanske ekipe (Brescia, Pistoia i Scavolini). Od 2001. je u Partizanu s kojim je svaki put iznova radio čuda, pogotovo na europskom planu.

Vujošević će na klupi CSKA zamijeniti Jevgenija Pašutina, a ovaj će, pak, preseliti prema UNIKS-u iz Kazana.

Po navodima kluba 41-godišnji Pašutin je potpisao dvogodišnji ugovor, a na klupi će zamijeniti Valdemarasa Homičiusa.