CSKA ne trpi loše rezultate
0

Duško Vujošević dobio otkaz i 4,5 miliona eura

Sarajevo-x.com
Duško Vujošević
Duško Vujošević
Duško Vujošević, proslavljeni košarkaški trener, dobio je otkaz iz moskovskog CSKA, kako su brojni mediji i špekulisali posljednjih dana. Vujošević je otkaz dobio nakon pet poraza u šest utakmica Eurolige, čime je došao u pitanje plasman Moskovljana u Top 16.

Prema pisanju srbijanskih medija, na sajtu ruskog tima objavljeno je da je ugovor sa crnogorskim trenerom raskinut na inicijativu CSKA.

To znači da je Vujošević imao sporazum koji mu je garantovao isplatu novca u slučaju otkaza kao da je radio do kraja ugovora. Prema nezvaničnim saznanjima, Vujošević je imao ugovor na tri godine iz platu od 4,5 miliona eura.

Trener koji je sa beogradskim Partizanom napravio čudo prošle sezone plasiravši se na Final Four poslije otkaza nabrojao je brojne probleme koji su mu otežali rad na klupi Moskovljana.

"Kada sam imao šansu da biram, odlučio sam da prihvatim ponudu CSKA. Tada sam mislio da stvaranje novog tima znači više vremena i strpljenja. Na žalost, proces adaptacije i upoznavanja sa timom bio je opterećen drugim problemima. Sezonu smo počeli bez nekoliko povrijeđenih igrača, a onda su se povrijedili i Holden i SiSkauskas, na našu nesreću. Pored toga što nam je odusustvo tih igrača donijelo još problema, morali smo da ih vratimo u formu, i adaptiramo na našu igru. Plus, dodajte i kompleksnost turneje po SAD, naš prvi poraz u Euroligi bio je direktna posledica svega toga", rekao je Vujošević.

On je dodao da je raspored utakmica bio veoma težak i da je serija poraza smanjila samopozdanje igrača u njihove sposobnosti.

Predsjednik CSKA Andrey Vatutin je rekao da je odluka o otkazu bila ekstremno teška, ali i neizbježna nakon poraza od Armanija.