|

Duško Ivanović za Klix.ba: Dok i najmanja nada postoji vjerovat ću da će Nurkić igrati u Francuskoj

Duško Ivanović za Klix.ba: Dok i najmanja nada postoji vjerovat ću da će Nurkić igrati u Francuskoj
43
Klix.ba
18.6.2015. u 13:47
32
komentara
43

dijeljenja
Duško Ivanović za Klix.ba: Dok i najmanja nada postoji vjerovat ću da će Nurkić igrati u Francuskoj Duško Ivanović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Naporna sezona je iza selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duška Ivanovića. Nedavno je objavio spisak 25 igrača na koje računa u pripremama za Eurobasket. Na spisku je i Jusuf Nurkić, centar Denver Nuggetsa, za kojeg selektor vjeruje da će se odazvati pozivu.
Zasluženi odmor bh. selektor provodi u Barceloni. Tamo mu je, kaže, lijepo, a misli mu često okupira reprezentacija i igrači koji će nas uskoro predstaviti na Eurobasketu.

"Sve je u najboljem redu. Znate da su pozivnice otišle na prave adrese”, rekao je selektor Ivanović za Klix.ba.

Strateg bh. reprezentacije još uvijek vjeruje da će se među reprezentativcima u Francuskoj naći i Jusuf Nurkić.

“Nadam se da će doći iako je iza njega teška operacija. Dok god i najmanja nada postoji ja ću vjerovati da će Jusuf biti sa nama u Francuskoj”, dodao je Ivanović, osvrnuvši se i na kapitena Teletovića sa kojim je u stalnom kontaktu.

“Mirza se osjeća dobro i on će sigurno biti spreman. Mali problem mu predstavlja njegov klub, odnosno ugovor i obeštećenje, ali ja vjerujem da će i on spreman i zadovoljan doći na okupljanje reprezentacije”, kaže Ivanović.

Naturalizovani novajlija u bh. timu ovog ljeta će postati Aleks Renfroe iz Albe. Selektor je o njemu govorio biranim riječima.

“Poznajem ga iz Španije gdje je igrao za Valladolid. Ove sam sezone dva puta igrao protiv njega i uvjerio se u njegov kvalitet. Radi se o igraču koji kvalitetno može igrati na pozicijama jedinice i dvice, te igraču koji ima potrebnu agresivnost, brzinu, prodornost i tranziciju. Siguran sam da će se odlično uklopiti i pomoći nam na Eurobasketu”, smatra Ivanović.

Bosna i Hercegovina će na Eurobasektu nastupiti u grupi A zajedno sa Francuskom, Finskom, Poljskom, Izraelom i Rusijom.

“Grupa je dosta ujednačena, a naš plasman može zavisiti od toga sa kojim ćemo timom nastupiti s obzirom da će svi naši protivnici igrati u najjačim sastavima. Grupa je zaista teška, zbog toga se moramo dobro pripremiti”, rekao je na kraju Ivanović.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...