Košarka
101

Duško Ivanović vraća Ognjena Kuzmića u reprezentaciju BiH

Piše: J. H.
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Ivanović uvrstit će Ognjena Kuzmića na spisak košarkaša na koje računa u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo u Ukrajini naredne godine, saznaje portal Klix.ba.
Ognjen Kuzmić
Ognjen Kuzmić
Kada je tadašnji selektor Aco Petrović prije godinu i osam mjeseci objavio spisak od 15 igrača na koje računa u kvalifikacijama za Eurobasket u Sloveniji, na njemu je bio i Kuzmić, član NBA tima Golden State Warriors.

Međutim, Kuzmić je ipak te godine odlučio predsezonu provesti igrajući u ljetnoj NBA ligi nakon čega ga je Petrović otpisao. Kako sada stvari stoje, sa novim Stručnim štabom predvođenim Ivanovićem, Kuzmić je bliže reprezentaciji nego ikad.

Ovu informaciju potvrdio nam je i pomoćnik selektora BiH Nenad Trajković.

"On će sigurno biti pozvan, a na njemu je da li će da igra. Ivanović je kazao da Kuzmić ima želju i volju da igra za reprezentaciju BiH. Ko se imalo dvoumi, bolju da ne dolazi na okupljanje. Ne smijemo se odreći takvog igrača koji ima perspektivu. Reprezentacija BiH mu treba pokazati da se o njemu razmišlja vrlo ozbiljno u budućnosti i da se radi o obostranom interesu. Mislim da ćemo uspjeti da dobijemo takvog igrača", kazao je Trajković za Klix.ba.

Golden State prebacio je Kuzmića u svoju razvojnu filijalu, Santa Cruz Warriorse. Prije dva dana, bh. košarkaš je u susretu protiv Austin Torosa ubilježio 15 poena i nevjerovatna 24 skoka.