Napustio klub
15

Durant otvorio dušu i otkrio trenutak kada se razočarao u saigrače u Golden Stateu

K. H.
Kevin Durant i Draymond Green (Foto: EPA-EFE)
Kevin Durant i Draymond Green (Foto: EPA-EFE)
Košarkaš Brooklyn Netsa Kevin Durant otkrio je razlog zbog kojeg je njegov bivši klub Golden State počeo s lošim rezultatima, a prema njegovim riječima ključna je bila njegova svađa s Draymondom Greenom koja nikada nije riješena do kraja.

Ova dva košarkaša su u sukob ušla u novembru 2018. godine kada je Green, između ostalog, rekao Durantu da može napustiti klub i da je Golden State pobjeđivao i bez njega.

"Da, poslije te epizode sam polako počeo da se okrećem sebi. Klub je suspendovao Greena na jednu utakmicu, ali to su morali učiniti kako ne bi izgledali loše u očima drugih. Nakon toga, niko nije razgovarao sa mnom u tome, a ta svađa se desila pred cijelim timom i niko nije želio da se o tome priča", otkrio je Durant.

Nakon toga, on je rekao da je to bio potpuno pogrešan potez i da se jedna takva svađa morala riješiti unutar ekipe.

"Svađa je nakon toga samo gurnuta pod tepih. Ja sam mislio da smo mi porodica, a sve i da je to rekao, mogli smo zajedno prebroditi, razgovarati i kazati svoje osjećaje jer je to bio značajan trenutak u klubu. Takve stvari se ne guraju pod tepih samo zato što želimo pobijediti jer upravo to je razlog zašto nećemo pobijediti. Kad nismo razgovarali, razmišljao sam da je najbolje da igram i mislim samo na sebe", kazao je Durant.

Durant je nakon svega napustio Golden State i trenutno je košarkaš Brooklyn Netsa, ali ovu sezonu će propustiti zbog povrede i tek će se sljedeću vratiti na teren.