Na meču s Bullsima
51

Durant o nesporazumu s Nurkićem: Ne možemo uvijek biti na istoj strani

N. M.
(Foto: Screenshot)
(Foto: Screenshot)
Phoenix Sunsi su prošle noći na krilima briljantnog Jusufa Nurkića savladali Chicago Bullse rezultatom 116:115, a nakon utakmice se dosta pričalo o manjem nesporazumu reprezentativca BiH i Kevina Duranta.
Do razmjene nekoliko riječi došlo je tokom produžetka, u situaciji kada je Nurkić poslao jedan loš pas ka Durantu. Rezultiralo je to izgubljenom loptom i trojkom Alexa Carusa na drugoj strani, kojom su Bullsi poveli četiri razlike.

Nurkić je nakon utakmice rekao novinarima da Duranta pitaju šta mu je tom prilikom rekao, a zvijezda Sunsa je dala objašnjenje.

"Govorio je da mi DeMar DeRozan dolazi iza leđa i da bi mi mogao ukrasti lopti. Rekao sam mu da mi brzo doda kako bismo izbjegli udvajanje... Vrijeme je curilo i bilo nam je neprijatelj, pa se takve greške dešavaju. Ne možemo uvijek biti na istoj strani. To je košarka...", ispričao je Durant novinarima i pohvalio potez Nurkića u jednom od ključnih napada u finišu meča.

"Sjano je došao do obruča i pogodio u tom posjedu protiv nižeg igrača. Nurkić i ja imamo dobru konekciju, ne završimo napad uvijek, ali učinimo to kada je najpotrebnije", dodao je Durant.

Podsjećamo, Nurkić je utakmicu okončao s 20 poena, 17 skokova i 8 asistencija, a Durant je ubacio 25 koševa i podijelio 9 asistencija.