Bez dlake na jeziku
24

Durant o dolasku Jamesa u Warriorse: Mi se držimo košarke, ali ovo je biznis

Klix.ba
Kevin Durant (Foto: AFP)
Kevin Durant (Foto: AFP)
ESPN-ov novinar Chris Haynes sinoć je najavio kako će aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriorsi pokušati dovesti najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa na kraju ove sezone, a o tome je govorio i Kevin Durant.

James će najvjerovatnije odbiti 35,6 miliona dolara te postati slobodan igrač na kraju ove sezone, a mediji su rano počeli špekulisati o njegovoj budućoj destinaciji.

Iako su spominjani San Antonio, Los Angeles Lakersi i Houston Rocketsi, ESPN je objavio kako postoji mogućnost da se sastane i s čelnicima Golden Statea.

"Srnje, srnje. Prije nekoliko godina ljudi nikad ne bi pomislili da ću ja doći u Golden State, ali se ipak dogodilo. Mi se držimo košarke, ali ovo je također biznis. Otkad sam ja u NBA-u događale su se neke lude stvari. U budućnosti će se dogoditi još i neke luđe. Više bih volio da se priča o onome što se događa na terenu. Kao iskreni navijač košarke mislim da je žalosno što se na televiziji više govori o tome, nego o onome s terena", rekao je Durant novinarima.

Podsjetimo, sjajni košarkaš je također prije dvije godine stigao u Golden State iz Oklahome kao slobodni igrač i tada je taj potez u ligi bio kritikovan.