Zvijezda Warriorsa
5

Durant: Nije Jordan prošao kroz iste probleme koje sam ja imao

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Košarkaš Golden State Warriorsa Kevin Durant je i dalje osjetljiv na pitanje o prelasku iz Oklahoma Cityja zbog svojevrsnog zlostavljanja koje je pretrpio.

Durant je šokirao svijet košarke kada je pretprošlog ljeta napustio svoj prvi NBA tim nakon devet godina i prešao u redove jednog od najboljih klubova.

"Sje**no je što pričaju takve stvari o meni, a samo nekoliko mjeseci ranije sam bio najbolja stvar koja postoji, jer igram za tvoj tim. Tvoj tim je svakog dana na televiziji, igra u play-offu, a ti se hvališ ljudima iz drugih dijelova zemlje kako je super tvoj grad. Sve je u redu dok radim nešto za tebe. Sve je bilo u redu dok sam tebe predstavljao. Sada sam odlučio da uzmem svoju karijeru u ruke i ja sam pi*da?", pita se Durant u intervjuu za Bleacher Report.

Istakao je da je stvar konfuzna.

"Neke ljude koje sam vidio da navijaju za mene, s kojima sam razgovarao, izrazi lica koje mi pokazuju, ton kojim mi se obraćaju, kako me gledaju, sve je to čudno. Ako odgovorim, onda sam 'preosjetljiv', treba da šutim, da prihvatim to, da trpim. Kao svi su prošli kroz to, i Michael Jordan je trpio. Ali nije Jordan prošao kroz ovo. Znate li kroz šta je prošao Michael Jordan? Čitao je u novinama kako piše da je šutirao 7/33 prethodne večeri, kako će reagovati. To je kritika. Ali kritika nije: 'Prešao si kod drugih, ti si pi*da, kukavica'. To nije kritika. Kritika je kad me zovu 'Gospodin Nepouzdani' i moja reakcija naredne večeri", dodao je Durant, koji je u svojoj prvoj sezoni u Golden Stateu osvojio prvu NBA titulu u karijeri.