Košarkaši Brooklyna
3

Durant nakon što je Irving odbio vakcinu: Situacija nije idealna, ali ljutnja ne donosi ništa

D. P.
Irving i Durant tokom play-offa (Foto: EPA-EFE)
Irving i Durant tokom play-offa (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni košarkaš Brooklyn Netsa Kevin Durant komentarisao je odluku svog saigrača Kyrieja Irvinga da odbije vakcinu protiv korona virusa.
Irving je punio medijske naslovnice odlukom da ne želi vakcinaciju, pa čak ni nakon što je objavljeno da neće moći igrati i da će ostati bez velikog novca.

Nakon pripremne utakmice protiv Minnesota Timberwolvesa, mediji su pitali Kevina Duranta da li je ljut zbog odluke svog saigrača.

"Kamo sreće da se ništa od toga nije desilo, ali u takvoj smo situaciji. Kyrie je donio odluku onakvu kakvu je želio i odabrao je po svome, isto kao što je i ostatak kluba uradio. Na meni je da se fokusiram na sebe i odradim posao kako treba. Prepustit ću dvije strane da izmire situaciju. Želim da naš tim bude zajedno i da koristi sve snage koje ima, ali ponekad stvari ne idu tako", rekao je Durant.

Ljutnja ne bi ništa mogla promijeniti, kao ni utjecati na statove Irvinga, smatra Durant.

"Situacija nije idealna, ali nije pod našom kontrolom. Šta bi ljutnja mogla donijeti. Ništa ne možete promijeniti. Pustili smo ga da sam odluči kako on misli da treba raditi. Ko sam ja da se ljutim na tuđu odluku", dodao je Durant.

Podsjetimo, Irving se prije dva dana oglasio prvi put oko vakcinacije i poručio da se ne protivi tom poduhvatu, ali da je njegova procjena da je ne želi primiti.