NBA liga
0

Durant najbolji strijelac, Nash asistent, Howard skakač

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Odigrane su sve utakmice regularnog dijela NBA sezone i poznati su svi parovi doigravanja kao i košarkaši koji su ponijeli naslove u individualnim kategorijima, poput onih za najboljeg strijelca, skakača, asistenta...

Branitelji naslova Los Angeles Lakersi započet će svoj put ka odbrani naslova s čelne pozicije u Zapadnoj konferenciji, a prvom će krugu snage odmjeriti s Oklahoma Cityjem. Ostale parove u Zapadnoj konferenciji čine Dallas i San Antonio, Phoenix i Portland, te Denver i Utah.

Najbolja ekipa regularnog dijela sezone Cleveland Cavaliersi u prvom će krugu zaigrati protiv Chicaga. Prošlogodišnji finalist Orlando snage će odmjeriti s Charlotteom, Atlanta s Milwaukeejem, a Boston s Miamijem.

Epitet najboljeg strijelca ponio je 21-godišnji Kevin Durant (Oklahoma City) s 30,1 košem u prosjeku i tako postao najmlađi najbolji strijelac NBA lige u historiji. Iza sebe je Durant ostavio LeBrona Jamesa (Cleveland, 29.7 koševa), Carmela Anthonyja (Denver, 28.2 koša), Kobe Bryanta (LA Lakers, 27.0 koševa) i Dwayanea Wadea (Miami, 26.6 koševa).

Najbolji skakač lige je Orlandov centar Dwight Howard koji je prosječno hvatao 13,2 lopte pod obručima, a iza njega su ostali Marcus Camby (Portland, 11,8 skokova), David Lee (New York, 11,7 skokova), Zach Randolph (Memphis, 11,7 skokova) i Carlos Boozer (Utah, 11,2 skoka).

Najbolji asistent regularnog dijela je Steve Nash s 11 dodavanja za koš u prosjeku, a iza njega su ostali Chris Paul (New Orleans, 10,7 asistencija), Deron Williams (Utah, 10,6 asistencija), Rajon Rondo (Boston, 9,7 asistencija) i Jason Kidd (Dallas, 9,1 asistencija).

Epitet najboljeg blokera lige ponio je Dwight Howard (2,8 blokada po utakmici), najboljeg kradljivca Rajon Rondo (2,35 ukradenih lopti po utakmici).

NBA liga, parovi doigravanja:

Istočna konferencija

Cleveland (1) – Chicago (8) Orlando (2) – Charlotte (7) Atlanta (3) – Milwaukee (6) Boston (4) – Miami (5)

Zapadna konferencija

LA Lakers (1) – Oklahoma City (8) Dallas (2) – San Antonio (7) Phoenix (3) – Portland (6) Denver (4) – Utah (5)