Košarka
0

VIDEO / Durant i Westbrook razbili Memphis

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U noći s četvrtka na petak su odigrane tek dvije utakmice u NBA ligi, u kojima su očekivane domaće pobjede proslavili košarkaši Oklahoma Cityja i Golden Statea.

Doprvak Oklahoma je pred svojim navijačima pobijedio Memphis 106-89 u prvom ogledu kako su gosti igrali bez Rudyja Gayja, igrača koji je godinama bio vođa tima, ali ga je klub odlučio zamijeniti i poslati u Toronto. Nikakve šanse Memphis nije imao u ogledu gdje je već nakon prve četvrtine zaostajao deset poena, a na poluvremenu je bio u minusu od 24 poena.

Dvojac Durant-Westbrook bez problema je odveo Oklahomu do 35 pobjede u sezoni i dvadesete domaće. Kevin Durant je ubacio 27 poena, uz sedam skokova i šest asistencija, dok je Russell Westbrook dodao 21 koš uz devet skokova i šest dodavanja. Na drugoj strani izdvojimo tek Jerryda Baylessa sa 23 poena i šest asistencija. Memphis je imao užasan šut od 34 posto, dok su za tri poena gostujući igrači gađali 24 posto.

Golden State je slavio na domaćem parketu protiv Dallasa 100-97. Obje ekipe su igrale bez najboljih igrača. Stephen Curry nije bio u sastavu domaćina, dok je zbog lakše povrede aduktora i Dirk Nowitzki presjedio ovaj meč.

David Lee je bio "vruć" u domaćoj ekipi, pa je tako ostao na samo jednu asistenciju do "triple-doublea" sa 15 poena, 20 skokova i devet asistencija. Kod 98-97 za domaćina Dallas je imao posljednji napad na utakmici, ali su se gostujući igrači spetljali, nisu niti uputili šut, izgubili su loptu i utakmicu.

Uz Leeja izdvojimo kod domaćina Klayja Thompsona sa 27 poena, dok je na drugoj strani O.J. Mayo ubacio 25 poena uz pet skokova i šest asista, iako je 40-ak sekundi prije kraja promašio bitno slobodno bacanje za moguće izjednačenje u tom trenutku. 

NBA liga, četvrtak:

Oklahoma City - Memphis 106-89 (Durant 27p, 7s, 6a, Westbrook 21p, 9s, 6a / Bayless 23p, 3s, 6a) Golden State - Dallas 100-97 (Lee 15p, 20s, 9a, Thompson 27p / O.J. Mayo 25p, 5s, 6a)

NBA