Košarka
0

Durant i James igrači mjeseca u NBA ligi

Totalsport
LeBron James (Foto: Arhiv/AFP)
LeBron James (Foto: Arhiv/AFP)
Dvije najveće zvijezde, po mnogima i dva najbolja košarkaša na svijetu, LeBron James iz Miami Heata i Kevin Durant iz Oklahoma City Thundera, proglašeni su najboljim igračima NBA lige za mjesec novembar.

Iznenađenja nije bilo. Do prve su mjesečne nagrade ove sezone, koja se dijeli između najboljih igrača obiju konferencija, došli predvodnici lanjskih finalista.

James je svojom univerzalnom igrom u novembru doveo Miami do najboljeg rezultata u Istočnoj konferenciji (11-3), što je ujedno bio i najbolji start floridske ekipe u sezonu gledano kroz prvih 14 utakmica. Prosječno je u novembru ubacivao 25 koševa uz 8,9 skokova i 6,5 asistencija po utakmici. U svakoj je od 14 utakmica ubacio najmanje 20 koševa. Takav mu je niz uspio prvi put u karijeri.

Durant je bio najzaslužniji za Thunderov omjer 13-4, drugi najbolji na Zapadu do početka prosinca. U novembru je bio na prosjeku od 26,5 koševa, a podigao je redom sve ostale (8,8 skokova, 4,4 asistencije i 1,65 blokada). U pobjedi (119-109) nad Golden State Warriorsima 18. studenog ostvario je prvi "triple-double" u karijeri: 25 koševa, 13 skokova i za njega rekordnih 10 asistencija.

NBA