Jason Kidd
0

"Dražen Petrović je bio košarkaška legenda"

Totalsport
Jason Kidd (Foto: AFP)
Jason Kidd (Foto: AFP)
Iako ima 38 godina Jason Kidd je i dalje iznimno cijenjen u krugovima NBA lige, a on svojom inteligentnom igrom vrlo dobro kormilari Dallasom koji je treća ekipa Zapadne konferencije.

U srijedu navečer je Dallas gostovao u Los Angelesu, te je pobijedio Clipperse. Nakon utakmice je za CroatianSoccerReport.com, Kidd govorio o Draženu Petroviću, nekadašnjem legendarnom hrvatskom košarkašu. Činio je to Kidd uz birane riječi.

"Za mene je on košarkaška legenda. Bio je jedan od prvih Evropljanina koji je došao ovdje u NBA ligu i bio je ogroman talent. Velika je nesreća za sve što mu je automobilska nesreća prerano prekinula život", krenuo je Kidd i nastavio:

"Bio je momak koji je naporno radio i stvarno uživao u košarci. Baš ju je volio i svake noći je davao sve od sebe. Koliko je cijenjen govori činjenica da u svlačionici New Jerseya još uvijek visi njegov dres", rekao je Kidd koji je u tom klubu igrao dosta dugo, od 2001. do 2008. godine.

"Velika je bila čast upoznati njegove roditelje", završio je Kidd kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih organizatora igre svih vremena.