Tragičar Warriorsa
4

Draymond Green poludio, izgubio kontrolu i koštao Golden State pobjede: Prešao je granicu

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Košarkaš Golden State Warriorsa Draymond Green definitivno je najveći tragičar prethodne NBA noći nakon što je zbog nepromišljenog ponašanja koštao svoj tim poraza od Charlotte Hornetsa.

Golden State je u posljednjih 11 sekundi imao prednost od 100:98, a kada je Hayward uhvatio loptu nakon sudijskog podbacivanja, Green se bacio na njega kako bi pokušao izboriti novu "mrtvu loptu".

Sudije su nakon toga prihvatile da je košarkaš Charlottea na vrijeme pozvao time-out, zbog čega je Green izgubio živce i počeo žestoko protestvovati. Dobio je tehničku grešku, ubrzo još jednu i devet sekundi prije kraja morao je u svlačionicu.

Hornetsi su tu priliku iskoristili i pored ubačena dva slobodna bacanja imali su napad za pobjedu, a na kraju je Rozier pogodio iz teške situacije i sa zvukom sirene donio pobjedu svom timu.
Sudije su naknadno objasnile da je Green prvu tehničku grešku dobio zbog psovanja protivničkog igrača, drugu zbog psovanja sudija, a zbog svega ga je kritikovao i trener Golden Statea Steve Kerr.

"Prešao je granicu, volimo njegovu strast i energiju, ne bi bili ekipa kakva jesmo bez njega, ali to mu ne daje za pravo da prelazi granicu. On to zna", poručio je Kerr.

Warriorsi su trenutno na omjeru od 16 pobjeda i 15 poraza i drže osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji.