Smijenjen Boniciolli
0

Draško Prodanović postao privremni trener Lottomatice

Totalsport
Talijanski košarkaški prvoligaš Lottomatica smijenio je svog trenera Mattea Boniciollija. Njegov nasljednik još nije poznat.

Boniciolli je ove sezone odveo rimsku ekipu u drugi krug Eurolige, ostvarivši po 5 pobjeda i poraza u prvom dijelu takmičenja. No, platio je cijenu loših rezultata u talijanskom prvenstvu, u kojem je Lottomatica upisala samo šest pobjeda i 8 poraza, te zauzima 12. mjesto na tabeli.

Nakon nedjeljnog poraza u gostima s 87-79 kod Virtusa iz Bologne, bivšeg kluba Boniciollija, on i sportski direktor Bogdan Tanjević zajednički su odlučili da je prekid saradnje najbolje rješenje za klub.

"Nakon 25 godina saradnje i prijateljstva s Matteom, jako mi je žao što je ovako završilo. To je odluka koju smo zajedno donijeli nakon utakmice u Bologni, ali koja neće pokvariti naše prijateljstvo. Matteo je odličan trener koji je u svakom klubu kojeg je vodio radio dobar posao, a ponekad i čuda, kao kad je s Avellinom osvojio talijanski kup. Ušli smo ove sezone u Top 16 Eurolige, što je velika stvar za nas. No, zbog brojnih razloga, uključujući i povrede, nismo imali dobre rezultate u talijanskom prvenstvu, pa smo morali donijeti odluku koja nije bila lagana", objasnio je Tanjević.

Vođenje ekipe privremeno će preuzeti dosadašnji pomoćni trener Draško Prodanović. Lottomatica bi uskoro trebala objaviti ime novog stalnog trenera.