{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Draško Prodanović posjetio GEN-ov kamp

3.7.2012. u 16:12
2
Draško Prodanović posjetio GEN-ov kamp
2
Učesnici prve smjene Međunarodnog košarkaškog kampa na Vlašiću danas su imali priliku da uče od legende BiH košarke Draška Prodanovića.

Kao što je i najavljeno iz Udruženja GEN, organizatora kampa, Prodanović je prvi u nizu košarkaških stručnjaka, koji je posjetio kamp i održao trening sa mladim i talentovanim učesnicima kampa.

"Oduševljen sam izborom lokacije za održavanje kampa, jer Vlašić planinskim ambijentom i klimom te kompletnim okruženjem, omogućava treniranje dva puta dnevno i u ovim vrelim danima. Primijetio sam da su polaznici kampa talentovani, željni rada i ja sam im danas pojasnio kako razmišljati na sportski način, kao i određene elemente košarke. Marković i ekipa rade odličan posao, koji treba nastaviti u kontinuitetu i, ako se ostvare najave da se na Babanovcu izgradi dvorana, to će biti doista idealno mjesto za ovakve sportske događaje", istakao je zadovoljstvo viđenim Draško Prodanović.


GEN ove godine učesnicima kampa nudi boravak na Vlašiću u trajanju od osam dana, koji osim sedam punih pansiona u hotelu Sunce i treninga s kvalitetnim košarkaškim trenerima uključuje i kompletnu sportsku opremu za sve polaznike, 24-satnu zdravstvenu zaštitu te brojne sportske i društvene aktivnosti u prekrasnoj prirodi Vlašića.


U prvoj smjeni, koja se završava 08. jula, na Vlašiću boravi 35 dječaka i djevojčica iz Sarajeva, Visokog, Travnika, Cazina, Goražda i skandinavskih zemalja. Udruženje GEN su osnovali vrhunski bh. sportski radnici, nekadašnji državni košarkaški reprezentativci Gordan Firić, Emir Halimić i Nenad Marković.

Dodatne informacije moguće je pronaći na web-stranici www.gen.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: