Druga ABA liga
31

Drama na Grbavici: OKK Spars preokretom do pobjede protiv Sutjeske i play-offa

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Košarkaši OKK Spars nakon prave drame i velikog preokreta u posljednjoj četvrtini stigli su do sedme uzastopne pobjede u Drugoj ABA ligi, a oni su na svojoj Grbavici bili bolji od Sutjeske rezultatom 76:74.

Gosti su bolje otvorili meč i prvu četvrtinu riješili su u svoju korist rezultatom 23:17. Igralo se koš za košem sve do tri minute prije kraja prve četvrtine, a onda serijom 9:0 gostujući košarkaši dolaze do prednosti s kojom su otišli na prvu pauzu.

Spars je nakon toga zaigrao puno bolje, a do poluvremena uspjeli su prvo anulirati, a zatim i preuzeti vodstvo od gostiju. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Sparsa rezultatom 42:39.

Ipak, početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao gostima iz Crne Gore koji su u potpunosti razbili Spars, a treću dionicu riješili su u svoju korist rezultatom 24:10 što im je pred posljednju četvrtinu donijelo prednost od 11 poena razlike.

Činilo se da će Sparsi u ovom meču doživjeti poraz, ali onda domaći igrači uz veliku podršku s tribina ulaze u sjajan ritam, prvu stižu prednost gostiju, a zatim u finišu meča dolaze do velikog preokerta i pobjede rezultatom 76:74.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Kenan Bajramović koji je ubacio 19 poena, a pratio ga je Protić koji je ubacio 14 poena. U redovima gostiju najefikasniji je bio Knežević koji je ubacio 23 poena, dok je Pavlićević ubacio 17.

Ovo je za OKK Spars sedma uzastopna pobjeda u Drugoj ABA ligi kojom su osigurali plasman u play-off. Cilj kluba je kroz ovu ligu izboriti plasman u ABA ligu što bi značilo da bi Sarajevo nakon puno godina biti domaćin najvećim košarkaškim klubovima iz regiona.