NBA liga
9

Dragić i Butler odveli Miami do pobjede, odlični Zubac izjednačio rekord karijere

N. K.
Goran Dragić (Foto: AFP)
Goran Dragić (Foto: AFP)
Košarkaši Miami Heata pobijedili su u Phoenixu ekipu Sunsa rezultatom 124:108 te tako potvrdili da je nedavni poraz od Denver Nuggetsa bio samo slučajnost.

Utakmica je čitavim tokom bila u egalu, a to se posebno odnosi na prvo poluvrijeme kada nijedna ekipa nije uspjela stvoriti veću prednost.

Prelomna je bila posljednja četvrtina koju su gosti riješili u svoju korist ne dozvolivši domaćinima ni u jednom trenutku da im ugroze pobjedu.

U redovima Miamija dominirali su Butler (34) i slovenski košarkaš Dragić (25), koji su postigli gotovo polovinu koševa za svoju ekipu. Kod domaćih se istakao Australac Baynes s 23 poena.

Clippersi su u Los Angelesu rezultatom 107:101 savladali Portland Trail Blazerse u utakmici u kojoj je fantastičnu partiju pružio Zubac. Hrvatski košarkaš je ostvario double-double učinak (15 poena i 13 skokova) za samo 20 minuta igre te tako izjednačio rekord karijere.

Inače, Clipperse je do pobjede vodio Leonard s 27 poena i 13 skokova, dok su najbolji kod Blazersa bili McCollum i Lillard sa po 22 poena.

Tabela: