NBA
4

Double-double učinak sjajnog Nurkića u pobjedi Portlanda, Boston savladao Houston

Piše: K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ekipa Portlanda pobijedila je Philadelphiju na domaćem terenu rezultatom 114:110, a bh. košarkaš Jusuf Nurkić postigao je 21 poen.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri s obje strane da bi početkom drugog poluvremena Philadelphia zaigrala sjajno te od negativnog rezultata stigla do 18 poena razlike. Činilo se da je pitanje pobjednika skoro pa odlučeno, a onda je Portland zaigrao sjajno i u posljednjih osam minuta stiže do preokreta i pobjede.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić za 28 minuta koje je proveo na terenu postigao je 21 poen uz 12 skokova, a na sjajan double-double učinak dodao je po jednu blokadu i asistenciju. U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Embiid koji je ubacio 29 poena.

Ekipa Bostona u sjajnom meču savladala je Houston te im nanijela četvrti uzastopni poraz. Rocketsi su u posljednjim minutama kontrolisali prednost, a onda je sedam sekundi prije kraja meča pri rezultatu 98:97 za Houston Harden napravio faul u napadu, a iz posljednjeg napada na meču Horford je nakon sjajne igre leđima pogodio za pobjedu Celticsa.

Najefikasniji košarkaš u ovom susretu bio je Harden koji je ubacio 34 poena, dok je Irving u pobjedničkoj ekipi postigao 26 poena.

Ostali rezultati:

Orlando - Detroit 102:89

Milwaukee - Minnesota 102:96

San Antonio - New York 119:107