Nova ideja
1

Dončić "prevario" majku, povukao je tužbu vezanu za vlastiti brend

H. H.
Luka Dončić i Mirjam Poterbin (Foto: Montaža)
Luka Dončić i Mirjam Poterbin (Foto: Montaža)
Najbolji slovenski košarkaš Luka Dončić našao je način kako da riješi spor s majkom vezan za ime brenda koji je ona kontrolisala u njegovo ime, te je povukao prvobitnu tužbu.

Dončić je početkom septembra podnio zahtjev Kancelariji za patente i žigove SAD (USPTO) u kojem je zatražio da se poništi registracija brenda "Luka Dončić 7" koji je u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin.

Dončić je u toku njegove prve sezone za Maverickse (2018/19.), sa 19 godina, dao saglasnost majci za registraciju njegovog punog imena kao zaštitnog znaka, a u julu 2021. godine pismeno je saopštio da želi da se poništi pomenuta saglasnost.

Slovenac je potom želio da registruje svoj brend kao "Luka Dončić", ali je USPTO odbio da to učini jer već postoji brend "Luka Dončić 7", a njegova majka nije željela da ga otkaže i suočila se s tužbom.

Ipak, prema pisanju američkih medija, Luka je našao način da "prevari" majku, jer je promijenio logo, osmislio novi i sada na svim njegovim stvarima stoji novi znak koji koristi već neko vrijeme.

Dončić sada ima sopstveni logo — "77" konfigurisan da izgleda kao "LD" sa obrisom "S" koji označava njegovu rodnu zemlju Sloveniju.

Dončićeva majka je nakon tužbe tvrdila da je Luka pao pod utjecaj drugih ljudi koji ga žele iskoristiti, a sada je po svemu sudeći ostala bez značanijih prihoda vezanih za korištenje brenda svog sina.