20 pozvanih igrača
7

Dončić predvodi Sloveniju protiv BiH na Eurobasketu, druga zvijezda tima još pod upitnikom

K. H.
Luka Dončić (Foto: FIBA)
Luka Dončić (Foto: FIBA)
Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Aleksandar Sekulić objavio je spisak igrača na koje će računati na Eurobasketu, a gdje će ovaj nacionalni tim predvođen Lukom Dončićem igrati u grupi protiv Bosne i Hercegovine.

Na spisku pozvanih igrača nalazi se 20 imena, a svakako da je prva zvijezda košarkaš Dallasa Luka Dončić za kojeg se očekuje da će biti i prvo ime Eurobasketa. Tamošnji mediji pišu da se na spisku nalazi i Goran Dragić, iako još uvijek nije odlučio da li će igrati za reprezentaciju.

Kao protivnike u prvoj grupnoj fazi Slovenci će imati Bosnu i Hercegovinu, Njemačku, Francusku, Litvaniju i Mađarsku.

Spisak pozvanih igrača: Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Robert Jurković, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Luka Rupnik, Žiga Samar, Luka Ščuka, Majk Tobi.

Selektor Sekulić kaže da će naredno košarkaško ljeto biti veoma specifično i da je zbog toga pozvao nešto više igrača na prvom spisku.

Planirano je da do Eurobasketa odigraju šest pripremnih utakmica, a igrat će i dva duela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Estonije i Njemačke.

Eurobasket će otvoriti duelom protiv Litvanije, a protiv naše reprezentacije igraju 4. septembra u duelu 3. kola.