Oduševio u NBA-u
12

Dončić: Pohvale me motivišu da budem još bolji igrač, pobjeda je važnija od triple-doublea

Klix.ba
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Slovenski košarkaš Luka Dončić naprosto je zaludio sve ljubitelje NBA lige igrama koje prikazuje u prvoj sezoni u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a pohvale koje svakodnevno čita daju mu motiv da bude još bolji.

Dončić je predvodio Maverickse sa 21 poenom, 10 asistencija i devet skokova u pobjedi protiv New Orleansa rezultatom 122:119, a pogodio je odlučujuća slobodna bacanja na 30 sekundi prije kraja. Njemu je nedostajao samo jedan skok kako bi ostvario triple-double učinak, čime bi srušio rekord u NBA ligi.

Dončića u posljednje vrijeme mnogo porede s trenutno najboljim igračem svijeta LeBroneom Jamesom, a kako kaže, sretan je zbog toga.

"To je nevjerovatno, posebno jer se zna da mi je on idol. Da li ćemo jednog dana igrati zajedno? Možda. Što se tiče pohvala na moj račun, čitao sam i ispratio šta su rekli brojni NBA igrači i moram reći da me to motiviše kako bi postao još bolji igrač", kazao je Dončić.

Dončić je rekao kako mu je pobjede ekipe puno važnija od lične statistike i da bi triple-double učinak tražio samo onda kada je pitanje pobjednika riješeno.

"Samo sam želio pobijediti, da smo imali veću prednost, možda bih i tražio taj triple-double učinak, ali u ovako neizvjesnim utakmicama, isključivo mi je bitna pobjeda tima", kazao je Slovenac.