Human gest
49

Dončić počašćen što je donirao novac američkim bolnicama u borbi protiv koronavirusa

K. H.
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban zajedno s najvećom zvijezdom kluba Lukom Dončićem i njegovim saigračem Dwightom Powellom donirao je pola miliona dolara osoblju dječijeg odjela bolnica Parkland i Texas Southwestern.

Cuban je u izjavi za medije rekao da ne postoji način na koji se ljudi mogu dovoljno zahvaliti medicinskom osoblju na tome što zdravlje svojih pacijenata stavlja ispred svog, a posebno se zahvalio Dončiću i Powellu koji su se priključili donaciji.

"Ne možemo dovoljno zahvaliti medicinskom osoblju na tome što zdravlje svojih pacijenata stavlja ispred svog. Hvala Luki i Dwightu što su se pridružili u ovoj donaciji ljudima koji čine sve što mogu kako bi naša zajednica ostala zdrava", kazao je Cuban.

Ubrzo se oglasio i Luka Dončić koji je rekao da je počašćen što može pomoći zdravstvenim radnicima.

"Hvala vam, nevjerovatni zdravstveni radnici koji toliko toga žrtvujete zbog brige za druge. Počašćen sam što vam mogu pomoći", kazao je Dončić.

Cuban, Dončić i Powell zajedno su donirali pola miliona dolara, a njihov potez naišao je na veliki broj pozitivnih komentara na društvenim mrežama.