Otkrio koliko auta ima
72

Dončić na intervju stigao s četiri automobila, zamalo kupio i peti vrijedan tri miliona dolara

H. H.
Dončić ispred Koenigsegg Regerea (Foto: Nick Remsen)
Dončić ispred Koenigsegg Regerea (Foto: Nick Remsen)
Slovenska košarkaška zvijezda Luka Dončić predstavljen je na malo drugačiji način u intervju za portal esquire.com, a razgovor je vođen u pravcu njegove druge velike ljubavi - automobila.

Na dogovoreni intervju je stigao s čak pet vozila, od kojih su četiri njegova - Lamborghini Urus, Ferrari 812 Superfast, Chevrolet Camaro iz 1968. godine i njegov omiljeni Apocalypse Hellfire 6x6.

"Moje prvo luksuzno vozilo bila je Porsche Panamera. Sada imam 13 automobila. Još uvijek imam Porsche 911 u Sloveniji", rekao je najbolji strijelac NBA ove sezone.

Foto: Nick Remsen
Foto: Nick Remsen

Novinar je brzo shvatio da su vozila prešla dosta kilometara.

"Volim da vozim. Ovo je moje slobodno vrijeme. Svuda idem autom. Ponekad čak i kasno uveče, jednostavno se vozim okolo. Ljeti volim da se vozim negdje blizu vode", rekao je Luka za Esquire.

Peto prevozno sredstvo nije bilo njegovo i tu se našlo za potrebe snimanja, ali Dončić je razmišljao da ga kupi nakon pto ga je vidio. Radi se o automobilu Koenigsegg Regera, koji košta oko tri miliona dolara, ali je shvatio da je premali s obzirom na njegovu visinu i odustao je.

Foto: Nick Remsen
Foto: Nick Remsen

U nastavku razgovora pričao je i o odjeći koju inače nosi:

"Volim da se oblačim neformalno. Počeo sam da nosim i malo više 'fancy' stvari. Volim da se lijepo oblačim, ali to je uglavnom zbog dolaska na utakmicu i povremenih večera", objasnio je Dončić.

Inače, Dončić je uz Nikolu Jokića glavani favorit za nagradu MVP-a regularnog dijela sezone u kojoj do sada u prosjeku postiže 33.9 poena po meču, uz 9.2 skokova i 9.8 asistencija.