Žestoka poruka
1

Dončić ismijao legendarnog Divca pred 17.000 ljudi: Zapamtio je 2018. godinu

D. P.
Dončić se obratio Divcu (Foto: Screenshot)
Dončić se obratio Divcu (Foto: Screenshot)
Slovenački košarkaš Luka Dončić blistao je u pobjedi svog Dallasa na gostovanju Sacramentu rezultatom 107:103, a prilikom postizanja posljednjeg koša poslao je snažnu poruku legendarnom košarkašu Vladi Divcu.
Dončić je u pobjedi svog tima postigao 26 poena i dodao 12 asistencija te tri skoka. No, prilikom postizanja posljednjeg poena žestoko je reagovao i prisjetio se 2018. godine.

Nakon posljednjeg slobodnog bacanja, prilikom kojeg je utakmica i riješena, Dončić se okrenuo prema Vladi Divcu i gestikulacijom rukom želio ga je ušutkati. Vidjevši da Divac sjedi pokraj terena, to ga je razljutilo.

Dok je odlazio s parketa, Dončić je uzvikivao "Trebao me izabrati na draftu", pred 17.000 navijača Sacramenta.

Stvari se odnose na to što Divac nije odabrao Dončića na NBA draftu 2018. godine, kada je Sacramento imao drugi izbor, ali se Divac odlučio izabrati Marvina Bagleya III. Vremenom se ispostavilo da su bili u krivu, a Dončić godinama već blista u NBA ligi.

"Dončić dok pogađa za pobjedu protiv Sacramenta, a zatim maše bivšem generalnom menadžeru ekipe Vladi Divcu koji sjedi uz teren i poručuje mu 'trebao me izabrati'", naveo je novinar Fox 40 Sean Cunningham.

I dugo nakon drafta Divac je branio svoju odluku da izabere Begleya te je poručio da je to njegov stav i "lagan izbor". Vremenom se pokazalo da nije bio u pravu, a Bagley čak više nije dio ovog kluba.