Prije nekoliko dana
0

Dobre igre nisu prošle nezapaženo: Jonquel Jones zvanično potpisala novi ugovor sa New Yorkom

E. K.
Jonquel Jones u dresu Bosne i Hercegovine (Foto: EPA-EFE)
Jonquel Jones u dresu Bosne i Hercegovine (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnja bosanskohercegovačka košarkaška reprezentativka Jonquel Jones zvanično je prije nekoliko dana potpisala produženje ugovora sa New York Libertyjem.

Njoj je na kraju sezone istekao ugovor sa New Yorkom koga je odlučila produžiti i potpisati novu vjernost Libertyju.

Jones je prvih šest godina WNBA karijere provela u Connecticut Sunu iako je 2016. godine birana na draftu od LA Sparksa koji su je kasnije proslijedile u Connecticut u zamjenu za Chelsea Gray.

U dresu Connecticuta je osvojila nagradu za igračicu koja je najviše napredovala 2017. godine zatim najbolju šestu igračicu godinu kasnije i MVP nagradu 2021. godine.

Također, nastupila je četiri puta na All Star utakmici.

Liberty je sezonu okončao na drugom mjestu u regularnoj sezoni sa omjerom 32-8, a jedini uspješniji od njih su bile košarkašice Las Vegas Acesa sa omjerom 34-6.

Ove dvije ekipe su odmjerile snage u finalu WNBA lige gdje su na kraju u četiri meča bile bolje košarkašice Las Vegasa.

Ovo je bio prvi nastup New Yorka u finalu 2002. godine i peti u historiji, a ova franšiza još uvijek nije osvojila šampionat.

Dodajmo da je prethodne sezone postizala nešto više od 11 poena u prosjeku uz 8.4 skokova te 1.8 asistencija po utakmici.

Sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine je nastupala na Eurobasketu 2021. godine gdje je naša reprezentacija osvojila peto mjesto, a kasnije i na Svjetskom prvenstvu u Australiji gdje nismo ostvarili zapažen rezultat.