Španska ACB liga
60

Dobra predstava Džanana Muse u novoj pobjedi Reala za učinak "sedam od sedam"

D. P.
Musa je odigrao prilično dobro (Foto: Real Madrid Basket)
Musa je odigrao prilično dobro (Foto: Real Madrid Basket)
Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa upisao je prilično dobar učinak u novoj pobjedi Real Madrida u španskoj ACB ligi.

Real Madrid je slavio rezultatom 91:68 nad Palencijom, a Musa je postigao 13 poena uz jedan skok za 18 minuta na parketu. Ponovo je trener Reala mnogo rotirao igrače, ali je i pored toga, naš reprezentativac pružio prilično dobru partiju.

Stvari su u ovom meču bile riješene već u prvoj četvrtini. Prvi dio je završen rezultatom 30:11 u korist madridskog kluba, tako da je to dalo mogućnost rotacije i odmora igrača.

Musa je u prvom poluvremenu proveo na terenu 10 minuta i postigao devet poena. U nastavku je još jednom ušao u igru i dodao četiri poena uz skok te u mirnom ritmu priveo meč kraju.

Jedini efikasniji u redovima Reala bio je Hrvat Mario Hezonja sa 16 poena. U redovima Palencije Vitor Benite je postigao 13 poena.

To je za Real Madrid sedma pobjeda u isto toliko odigranih susreta i tako su ostali jedini tim s maksimalnim učinkom. Palencia je na posljednjem mjestu sa samo jednom pobjedom i šest poraza.

Tabela: