NBA liga
99

Dobra partija Džanana Muse u šokantnoj pobjedi Brooklyna protiv lidera NBA lige

F. Z.
Prvu od šest utakmica u NBA ligi danas su odigrali Milwaukee Bucksi i Brooklyn Netsi. Ekipa našeg Džanana Muse igrala je protiv tima s najboljim omjerom u ligi, a na kraju su uz osam poena našeg reprezentativca slavile "Mrežice" rezultatom 119:116.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa na teren je ušao u završnici prve četvrtine. U posljednjim minutama prvog perioda igre postigao je trojku kojom je donio četiri poena prednosti svojoj ekipi (38:34), a potom je uhvatio promašaj Andersona i postigao poene za prednost Netsa rezultatom 40:34 nakon prvih 12 minuta igre.

Imao je nekoliko pokušaja i u drugoj četvrtini, a pogodio je jedno slobodno bacanje. U završnici treće četvrtine Bucksi su trojkom Connaughtona došli na svega minus dva (88:86), ali je Musa polaganjem i svojim osmim poenom na utakmici donio Netsima četiri poena prednosti (90:86).

Pobjedu je na kraju u dramatičnoj završnici odnijela ekipa Brooklyn Netsa rezultatom 119:116. Najefikasniji kod Netsa bio je Luwawu-Cabarrot s 28 postignutih poena.

Musa je susret završio sa osam postignutih poena, pet skokova i tri asistencije za skoro 18 minuta provedenih na terenu. Šutirao je 3-7 iz igre.

Tabela: