Duško Vujošević
0

"Do ljeta sigurno neću raditi"

Totalsport
Duško Vujošević
Duško Vujošević
Duško Vujošević, koji je nedavno dobio otkaz na dužnosti trenera košarkašima moskovskog CSKA, najavio je nešto duži odmor.

Vujošević je, vodeći beogradski Partizan, godinama ostvarivao izvanredne rezultate, ali se u Moskvi nije snašao. S ekipom koja je četiri puta igrala finale Eurolige u posljednjih pet sezona, osvajala naslove 2006. i 2008. godine, a gubila tijesna finala od Panathinaikosa 2007. i 2009. godine, Vujošević je u prvih šest kola ove sezone ostvario samo jednu pobjedu. Dobio je otkaz, a u planu nema brzi povratak na klupu.

"Sigurno neću raditi do ljeta. Isrcpio me posao selektora Crne Gore i ovaj u CSKA, potreban mi je odmor", izjavio je novinarima iz Srbije koji su pratili gostovanje Partizana kod Himkija u Moskovskoj oblasti u 7. kolu Eurolige, prenosi B92.

O špekulacijama o ponovnom preuzimanju Partizana, ili o vođenju reprezentacije Srbije ili pak Himkija, kaže:

"To su sve tračevi, niti jedan nije istinit. Pogotovo mi je smiješan onaj o povratku u Partizan. Taj klub je moja radost, sada ću uživati prateći ga kao navijač. Osim toga, tu je Vlada Jovanović koji je trener Partizana, moj prijatelj i bivši saradnik. Klub ponovo postiže odlične rezultate u Evropi, a oscilacije su normalne. Svi smo mi nekada bili neiskusni", kaže Vujošević, koji je s Partizanom osvojio devet uzastopnih naslova prvaka Srbije i četiri trofeja u regionalnoj, NLB ligi.

Prije desetak dana je Vujošević podnio ostavku na klupi Crne Gore, a na pitanje je li istina da je jedan od kandidata za klupu Srbije odgovara.

"Taj je trač plasiran iz podgoričkih Vijesti, znaju se motivi. Da se u Crnoj Gori stvori slika da nisam otišao zbog umora, a u Srbiji da tražim nešto što ne mogu dobiti".

Na kraju je Vujošević prokomentirao i otkaz koji je dobio u ruskom gigantu.

"Imali smo problema s povredama, teškim rasporedom i uigravanjem. Trebalo mi je još vremena. No, sve je to rizik profesije. Niti sam ja sada slabiji trener, niti je CSKA veći klub".