|

Đonlagić: Selektor se treba uklopiti u viziju KSBiH

Đonlagić: Selektor se treba uklopiti u viziju KSBiH
7
F
FENA
13.11.2013. u 11:53
13
komentara
7

dijeljenja
Đonlagić: Selektor se treba uklopiti u viziju KSBiH Foto: Klix.ba
Sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH), na kojoj će najvjerovatnije biti i riječi o statusu selektora seniorskog bh. tima Aleksandra Petrovića, bit će održana sutra u Sarajevu.
Kako je Agenciji FENA kazao član UO KSBiH Mirsad Đonlagić, glavna tema sjednice neće biti Petrovićev status jer Odbor ima dovoljno vremena da se pozabavi tim pitanjem.

- Imamo vremena da razmotrimo cijelu situaciju s Petrovićem, sagledamo finansijske mogućnosti i povučemo ispravne poteze. Selektor reprezentacije BiH treba da bude čovjek koji će se uklopiti u viziju Košarkaškog saveza BiH. Treba nam stručnjak koji će ispuniti ciljeve BiH na narednom evropskom prvenstvu, a nisam u situaciji da kažem da li će to biti Petrović - objasnio je Đonlagić.

Dodao je da Savez mora voditi računa o finansijskoj situaciji, koja je kao i u drugim institucijama sporta u BiH izuzetno loša, zbog čega ne može ciljati na evropske trenere prvog ranga.

- Ne možemo tražiti trenera koji za angažman traži nekoliko stotina hiljada eura, ali možemo naći dobrog trenera koji ne iziskuje toliki novac. Hoće li Petrović ostati u reprezentaciji BiH ili ne ovisi o nizu okolnosti. Upravni odbor treba da sagleda svoje mogućnosti, u okvirima kojih se treba naći i Savez i budući selektor - kazao je Đonlagić.

Generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović, koji najčešće komunicira i pregovara s Petrovićem, smatra da bi mu UO nakon sutrašnje sjednice trebao dati upute u vezi s pregovorima s hrvatskim stručnjakom.

Mahmutović se složio da žurbe ne treba biti da se ne bi donijele ishitrene odluke, ali vjeruje da bi UO trebao sutra razmotriti situaciju s Petrovićem te iznaći smjernice za daljnje pregovore.

Sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH počinje sutra u 12 sati.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...