Bolji od Berankisa
25

Đoković imao problema s povredom vrata, ali ide u treće kolo Cincinnatija

F. Z.
Đoković imao problema s povredom (Foto: EPA-EFE)
Đoković imao problema s povredom (Foto: EPA-EFE)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odigrao je svoj prvi meč na ovogodišnjem ATP Mastersu Cincinnati, a plasirao se u osminu finala pobjedom protiv Litvanca Ricardasa Berankisa rezultatom 2:0.

Đoković je do pobjede došao za sat i 40 minuta igre, a slavio je rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (2), i 6:4. Đoković je tokom meča dva puta tražio i intervenciju fizioterapeuta, a mučio se s povredom vrata. Nakon meča rekao je kako bol u vratu nije bila strašna nego neprijatna.

Prvi set je uprkos tome riješio u svoju korist nakon tie-breaka rezultatom 7:6. U drugom setu veliki broj iskorištenih break prilika. Berankis je dva puta oduzeo servis Đokoviću, ali je srbijanski teniser s tri breaka u drugom setu na kraju ipak slavio sa 6:4.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Tennysa Sandgrena i tražit će svoju 23. uzastopnu pobjedu.

Najveću senzaciju ostvario je drugi srbijanski teniser - Filip Krajinović. On je za sat igre savladao Dominica Thiema rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 6:1. Marton Fucsovics je izbacio Grigora Dimitrova rezultatom 2:1, dok je Andy Murray identičnim rezultatom savladao Alexandera Zvereva.