Legendarni košarkaš
6

Divac za Klix.ba: Reprezentacija koja ima Nurkića i Musu sigurno ima potencijala

K. H.
Vlade Divac: Pohvalno govorio o Jusufu Nurkiću i Džananu Musi (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Vlade Divac: Pohvalno govorio o Jusufu Nurkiću i Džananu Musi (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Legendarni jugoslovenski košarkaš Vlade Divac je danas stigao u Sarajevo, a u razgovoru za Klix.ba govorio je o bosanskohercegovačkim igračima u NBA ligi.

Divac, koji je od 1989. do 2005. godine bio jedan od najboljih centara u NBA ligi, a potom nakon završetka karijere obavljao važne funkcije u Los Angeles Lakersima, Real Madridu i Sacamento Kingsima, te je stoga jedan od najkompetentnijih ljudi za razgovor o igračima.

Kako kaže Divac, Jusuf Nurkić je jedan od najboljih centara lige, a najbolje od svega je što može još napredovati.

"Nurkić je veoma ozbiljan igrač i važna karika u uspjesima Portlanda. Jusuf ima odličnu karijeru za sada i siguran sam da će napredovati i dalje. Bitno je da je na dobrom putu da se oporavi sto posto od one teške povrede", kaže Divac.

O drugom našem igraču u NBA ligi Džananu Musi Divac također ima pozitivno mišljenje.

"Musa konstantno napreduje. Mlad je i ima dosta potencijala, svi očekujemo da će imati dobru karijeru. On zna šta treba raditi i on je mnogo posvećen tome. U dobrom je klubu, Brooklyn ima dobre trenere i ne brinem se za njega jer je na pravom putu", kazao je Divac.

Divac je dodao kako ne prati mnogo bosanskohercegovačku košarku.

"Zaista ne pratim mnogo i ne želim da dajem svoje mišljenje o nečemu u šta nisam upućen, ali ako su Jusuf i Džanan u reprezentaciji, onda sigurno imate potencijala", rekao je Divac.