Košarka
0

Direktor košarkaške srbijanske lige zaprijetio klubovima

FENA
Direktor košarkaške Sinalko Superlige Srbije Predrag Bojić zaprijetio je srbijanskim klubovima oštrim kaznama, ako se u doigravanju ponove incidenti iz prvog dijela sezone.

Na sastanku s predstavnicima klubova sudionika polufinala (Hemofarm, FMP, Partizan i Crvena zvezda), Bojić je upozorio da će se napuštanje terena prije završetka utakmici kazniti automatskim izbacivanjem u niži rang natjecanja.

Dalje, s 3,000 eura bit će kažnjen organizator ako dozvoli pristup neovlaštenim osobama u hodnik u kojem se nalaze prostorije predviđene za suce i delegate utakmica. Ista kazna bit će primijenjena u slučaju vulgarnog navijanja navijača, dok će košarkaši i treneri dobiti najmanje dvije utakmice suspenzije za eventualno nesportsko ponašanje.

Ovakva reakcija srbijanskih košarkaških čelnika uslijedila je nakon incidenta u 13. kolu lige na utakmici Hemofarm – Partizan, kada je predsjednik Partizana Predrag Danilović u sudačkoj svlačionici fizički napao jednog od arbitara.

Inače, prve utakmice polufinala igraju se u petak i subotu, a sastaju se Hemofarm - Crvena zvezda i FMP - Partizan. Polufinale se igra na dvije, a finale na tri pobjede.