U18 Eurobasket
0

Dino Repeša: Zadovoljni smo, ali imamo mnogo toga popraviti

Piše: D. B.
Dino Repeša
Dino Repeša
Juniorska reprezentacija BiH igra odlično na U18 Eurobasketu gdje ima dvije pobjede, protiv Francuske i Slovačke, a naredni protivnik će u utorak biti Latvija. Pomoćni trener u našem timu Dino Repeša nije krio zadovoljstvo, ali je istakao da ima mjesta za poboljšanja.

"Zadovoljni smo bodovnim statusom u ovom trenutku u grupi s četiri boda i maksimalne dvije pobjede. Međutim, svjesni smo da moramo puno toga popraviti. Odbranom možemo biti zadovoljni, jer u prosjeku primamo 66,5 poena, a igrali smo protiv dvije izrazito napadačke ekipe", izjavio je Repeša.

Cilj stručnog štaba je da se popravi igra u napadu.

"Napad moramo popraviti, a situaciju je otežala i činjenica da nam se posljednji dan pridružio Sikiraš koji nije trenirao s nama, nego je odradio samo dva treninga. Zbog toga smo morali pojednostaviti napadačke kretnje, ali sam siguran da ćemo se sve više uigravati i sve bolje igrati napadački", rekao je pomoćni trener.

Latvija je respektabilan protivnik, no, cilj naših juniora je pobjeda.

"Čeka nas Latvija, neugodna i napadačka ekipa, no, mi idemo na pobjedu da bismo dobili što lakšeg protivnika te osigurali prvo mjesto u grupi", završio je Repeša.

Bh. i Latvijski juniori igraju u utorak od 13:30 sati.