NBA
34

Devet poena i 14 skokova Nurkića u sigurnoj pobjedi Portlanda protiv Phoenixa

Piše: K. H.
Foto: Twitter/Jusuf Nurkić
Foto: Twitter/Jusuf Nurkić
Bh. košarkaš Jusuf Nurkić postigao je devet poena u pobjedi njegovih Portland Trail Blazersa na domaćem terenu protiv Phoenixa rezultatom 108:86.

Portland je fenomenalno otvorio meč i u prvoj četvrtini stigao je već do velike prednosti od 25 poena razlike. Prve poene postigao je Phoenix, ali onda serijom prvo od 11:0, a zatim i 17:0, Portland je stigao do ogromnog vodstva.

U drugoj dionici gostujući igrači su se malo stabilizovali i uspjeli malo smanjiti vodstvo Portlanda (na poluvremenu je bilo 62:41), a pitanje pobjednika odlučeno je u trećoj četvrtini kada Portland s nekoliko mini-serija opet stiže do 25 i više poena prednosti te su zahvaljujući tome mirno priveli meč kraju.

Najefikasniji igrač na meču bio je Lillard koji je ubacio 25 poena, a pratio ga je Layman koji je ubacio jedan manje. Kod gostiju je najviše poena ubacio Daniels (15).

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na terenu je proveo nešto više od 23 minute, a za to vrijeme postigao je devet poena uz šut iz igre 4-12, a imao je i dvije asistencije i čak 14 skokova, čime je dodatno popravio svoju statistiku.

U ostalim mečevima Boston je na domaćem terenu porazio New York rezultatom 128:100, dok je Utah bila bolja od Houstona sa 118:91.

Rezultati by SofaScore