Košarka
10

Deset Teletovićevih poena u porazu Phoenixa od Memphisa

Piše: D. B.
Mirza Teletović (Foto: Phoenix Suns)
Mirza Teletović (Foto: Phoenix Suns)
Phoenix Sunsi su sinoć poraženi u duelu sa Memphis Grizzliesima rezultatom 97:103, a bh. košarkaš domaće ekipe Mirza Teletović postigao je 10 poena.

Prvu četvrtinu sinoćnje utakmice dobili su Grizzliesi 24:12, dok je druga pripala košarkašima Phoenixa, koji su postigli 29 poena, dok je ekipa Memphisa stala na 15. Sunsi su na poluvremenu vodili 50:39, što je pružalo nadu njihovim navijačima da mogu upisati pobjedu u ovoj utakmici.

Ipak, Memphis je podigao svoju igru u nastavku utakmice te je u trećoj četvrtini postigao 31 poen, osam više od Phoenixa. I posljednja četvrtina je pripala Grizzliesima, koji su ubacili 33 poena, dok su Sunsi postigli 24. Učinak iz drugog poluvremena je bio dovoljan za preokret u pobjedu Grizzliesa rezultatom 103:97.

Teletović je na parketu proveo nešto više od 23 minute, a postigao je 10 poena te upisao pet defanzivnih skokova, dvije asistencije i jednu blokadu.

Memphis je do pobjede predvodio Lance Stephenson sa 16 poena, dok je najbolji kod Phoenixa bio Devin Booker sa 18 ubačenih poena.