Košarka
3

Derrick Rose definitivno neće igrati u doigravanju

Totalsport
Derrick Rose (Foto: EPA)
Derrick Rose (Foto: EPA)
Generalni menadžer Chicago Bullsa Gar Forman potvrdio je kako oporavak Derricka Rosea ide prema planu te dodaje kako prva zvijezda kluba neće nastupiti u ovosezonskom doigravanju.

Iako se Derrick Rose dobro oporavlja, šanse za njegovim povratkom na parket u ovosezonskom doigravanju su male ili bolje rečeno nikakve, potvrdio je to GM Bullsa Gar Forman.

"Derrick sjajno napreduje i oporavlja se prema planu. Vratit će se i bit će na 100 posto svojih mogućnosti, uopće ne sumnjamo u to. Meniskus je kod povrede bio u takvom stanju da se mogao "zakrpiti" i zato će imati normalnu stabilnost u koljenu i neće biti problema u kasnijoj fazi karijere. Što se tiče povratka na parket već ove sezone, naše stajalište nije promijenjeno", tvrdi Forman.

Stajalište Chicaga je da se Roseu treba dati vrijeme za potpuni oporavak i da se ne treba žuriti s povratkom i riskirati s novom povredom.

"On ima tek 25 godina i pred njim je još 10-15 godina karijere. Oporavak teče kako smo se samo mogli nadati, nije bilo nikakvih problema i vratit će se u punoj snazi".

Iako neće biti u sastavu Chicago Bullsa u doigravanju, Rose bi se mogao na vrijeme oporaviti i pripremiti za nastup u dresu američke reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Španiji.