Vrhunska reakcija
37

DeRozan autor jedne od najboljih asistencija ikada, krenuo na koš pa izveo magičan potez

E. K.
DeMar DeRozan (Foto: Screenshot)
DeMar DeRozan (Foto: Screenshot)
Košarkaš Chicago Bullsa DeMar DeRozan je na meču protiv Milwaukee Bucksa zabilježio jednu od najboljih asistencija u historiji NBA lige.

DeRozan je krenuo u prodor nakon kojeg se predomislio i u skoku napravio magičan potez. Okrenuo se i dodao loptu do Cobyja Whitea koji je pogodio šut za tri poena.

Na kraju je DeRozan utakmicu okončao sa 11 poena, četiri skoka te sedam asistencija dok je najbolji kod Bullsa bio Nikola Vučević sa 26 poena, 12 skokova i pet asistencija.

Pratio ga je LaVine sa 20 poena, osam skokova i pet asistencija dok je White dodao 16 uz tri skoka, a još je dvocifren bio Williams sa 13 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Inače, Bucksi su pobijedili Bullse rezultatom 118:109, a do pobjede ih je vodio Antetokounmpo sa 35 poena, 11 skokova i dvije asistencije dok je Portis dodao 19 uz deset skokova i također dvije asistencije.

Middleton je susret završio sa 13 poena, šest skokova i dvije asistencije dok je Lillard razočarao postigavši svega 12 poena uz pet asistencija i tri skoka. Još je dvocifren bio Lopez sa 11 poena i pet skokova.