Dominirao protiv Srbije
176

Dennis Schröder potvrdio klasu: Fantastični Nijemac je obilježio Svjetsko prvenstvo

N. K.
Dennis Schröder
Dennis Schröder
Njemački košarkaš Dennis Schröder je proglašen najkorisnijim igračem (MVP) danas završenog Svjetskog prvenstva u Manili.

Schröder je predvodio Njemačku kroz cijeli turnir, a eksplodirao je u finalu protiv Srbije kada je bio prvo ime utakmice s 28 poena.

Očekivano je uvršten i u najbolju postavu Svjetskog prvenstva, a u njoj su mu se pridružili srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović, najbolji igrač bronzane kanadske reprezentacije Shai Gilgeous-Alexander, američki reprezentativac Anthony Edwards te zvijezda slovenske reprezentacije Luka Dončić koji je s prosjekom od 27 poena bio najbolji strijelac turnira.

Podsjetimo, njemačka košarkaška reprezentacija je danas po prvi put u historiji osvojila naslov svjetskog prvaka pobijedivši selekciju Srbije rezultatom 83:77.

Njemačka je tako kao jedina neporažena ekipa završila takmičenje na ovom Svjetskom prvenstvu i potpuno zasluženo stigla do naslova.

Za Nijemce je ovo bilo prvo finale u kojem su osvojili svoju drugu medalju na svjetskim prvenstvima, nakon bronze iz 2002. u Indianapolisu.